Afscheid in een Porsche

HOOGEZAND-SAPPEMEER/VEENDAM - /VEENDAM Een niet alledaags beeld donderdagmiddag in Veendam, waar collega’s van depolitie op feestelijke wijze na een dienstverband van 43 jaar afscheid namen van hun collega Eddy ten Cate uit Hoogezand.

Er was een oude originele Porsche van de Algemene Verkeersdienst Driebergen ingezet, met de jubilaris zelf achter het stuur, om hem onder motor begeleiding van huis naar Ribhouse Amigo in Borgerswold te brengen.

Vele tientallen collega`s namen afscheidtijdens een receptie.ten Cate begon zijn loopbaan bij de politie in 1971 met een 2 jarigeopleiding in Arnhem, waarna hij 10 jaar werkzaam was bij de verkeersgroep Groningen waar hij motorsurveillance, radarcontrole, technische patrouill een in onopvallende auto-surveillance reed.

Na een reorganisatie in 1994 kwam Ten Cate in Hoogezand als dag coördinator van de geüniformeerde dienst, enals wijkagent. Na een motorongeluk volgde er een revalidatie en in 2007 werd hij ter werk gesteld bij Unit District Ondersteuning (UDO) op bureau Veendamals vakspecialist verkeer en verkeersadviseur.