Toegankelijk orgelconcert in Grote Kerk

VEENDAM - Op 1 oktober om 20.00 uur, staat er een orgelconcert op het programma. Niet zo maar een klassiek orgelconcert, maar een concert dat geschikt is voor een breed publiek. Dus geen zware klassieke stukken, maar luchtige muziek. Organist Henk de Vries uit Zuidbroek geeft het concert.

Hij heeft het concert ‘Bach ontmoet Parijs’ genoemd. Naast de beroemde Toccata en Fuga van Bach, speelt hij werken van Parijse organisten, zoals ‘Clair de Lune’ van Louis Vierne, organist van de Notre Dame of ‘Hosannah’ van Theodore Dubois, organist van de Madeleine, een van de beroemdste kerken in Parijs.

De stichting Vrienden van de Grotekerk Veendam heeft al verschillende leuke activiteiten georganiseerd dit jaar. Zo werd een cd uitgegeven van het Faber Dienes orgel, waren er de muzikale maandagmiddagen in de zomermaanden en het ‘Rondje kerk’.

Organist Henk de Vries is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concerterend, docerend en adviserend musicus. Tevens is hij een gevraagd jurylid tijdens nationale en internationale orgelconcoursen en festivals.

Hij studeerde Cum Laude af aan de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur (LOTO) en is lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland.

Als organist is hij verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek (titulair) en de Jacobuskerk te Zeerijp. Onlangs is Henk eveneens benoemd als kerkelijk organist van de Martinikerk te Groningen.