Banenmarkt in de Week van de Techniek

VEENDAM - In het kader van Winkler Prins 150 jaar wordt in de week van 26 september tot en met 1 oktober wordt in Veendam de week van de techniek gehouden. Met als afsluiter op zaterdag 1 oktober een grote banen- en opleidingen markt.

Het UWV organiseert een banen- en opleidingsmarkt op het Veenlustplein. Hierbij presenteren zich ongeveer 25 bedrijven. Zij geven voorlichting op gebied van werken in de techniek en de mogelijkheden. Winkler Prins is zelf aanwezig met voorlichting over de VMBO-techniek bovenbouw en het project Techforfun. Techforfun is een project waarbij ruim 1200 leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 techniekles krijgen op de de Winkler Prins. Met als doel om techniek een prominentere plaats te geven op de basisschool. Maar daarnaast ook om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het tekort aan technisch geschoold personeel.

Vrijwilligers begeleiden de leerlingen met het maken van werkstukken als vogelhuisjes, ballonracers en zenuwspiralen. Het project wordt financieel ondersteund door het bedrijfsleven. Het levert niet alleen betere technieklessen op, maar verbetert ook de doorlopende leerlijn.

Het project heeft al meerder prijzen in de wacht gesleept, zoals winnaar van de Onderwijsprijs voor de Provincie Groningen (2015) en een nominatie voor de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam.