Klassekunst en klassefoto’s

VEENDAM - In het Veenkoloniaal Museum in Veendam wordt op zondag 9 oktober de dubbelexpositie ‘KLASSE kunstwerken’ en ‘KLASSE foto’s’ geopend. De exposities worden georganiseerd in het kader van het 150-jarig bestaan van scholengemeenschap Winkler Prins.

KLASSE kunstwerken toont kunst uit de collectie van scholengemeenschap Winkler Prins. Al in de jaren twintig van de vorige eeuw begon de RHBS van Veendam, de latere Winkler Prins scholengemeenschap, met het aanleggen van een eigen kunstverzameling. Door de jaren heen heeft de school een indrukwekkende collectie beeldende kunst opgebouwd met werk van onder meer Escher, Karel Appel en Joel Kass. Het Veenkoloniaal Museum is de perfecte locatie voor deze tentoonstelling, omdat het museum is gehuisvest in het monumentale pand dat oorspronkelijk is gebouwd als RHBS.

KLASSE foto’s toont een selectie van klassenfoto’s van de Winkler Prins scholengemeenschap De oudste klassenfoto dateert uit 1874, maar er zijn ook foto’s van de spijkerbroekenrellen die in het Veendam van de jaren zestig hoog opliepen.