Burendag aan de Veenkade

VEENDAM - In de Veenkade is zaterdagmiddag Burendag gevierd. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest waarin buren elkaar ontmoeten om zo contacten te bevorderen en verbinding te leggen tussen groepen mensen. De Burendag is mede georganiseerd door het Oranjefonds.

Bij de Veenkade was dit met het motto, ‘heel Veenkade bakt’. Alle bewoners en cliënten hebben met de activiteitenbegeleiding allerlei soorten lekkere taarten en kleine cakes gebakken, om in de Veenkade gezamenlijk met de buren lekker van te smullen. Men is een hele week ermee bezig geweest. Maar er was eer van het werk. De hele binnentuin van de Veenkade zat vol. Bij de buren waren vooraf flyers rondgebracht met de uitnodiging om een vorkje mee te komen prikken. De Veenkade heeft zeker 25 buren mogen ontvangen, waaronder ook bewoners van de Meerpaal (foto). Ook waren er jongeren aanwezig.

Na de koffie en het lekkers werden de bewoners en buren door twee trompettisten van het kapel Grunneger Blech Musikanten opgehaald, om in recreatiezaal De Kajuit een optreden bij te wonen. Lopend of in rolstoelen, iedereen ging achter de trompettisten aan. De kapel is in januari opgericht en bestaat uit 6 Groningers en 1 Drent. De leden spelen ook in diverse andere muziekgroepen. De Blech muziek komt uit Oostenrijk en wordt, naast de drummer, alleen met koperen blaasinstrumenten gespeeld. Het is waarschijnlijk het tweede kapel in Nederland die deze muziek speelt.

De bewoners en de bezoekers hebben met deze vrolijke aanstekelijke muziek een geweldig leuke middag gehad. En de drummer kreeg met zijn grappen en grollen de lachers op zijn hand. Het was de eerste keer dat de Burendag in de Veenkade is georganiseerd. En is zo goed bevallen dat het zeker een vervolg krijgt.