Schomaker opent hipste filiaal in Veendam

VEENDAM - Schomaker Mannenmode opent deze week haar mooiste, hipste filiaal in Veendam. Het interieur is compleet vernieuwd, en als Schomaker dat zegt, dan wordt ‘er niet even een toonbank verplaatst’.

Voor Schomaker Mannenmode is Veendam een belangrijke winkelplaats. Jos Schomaker, eigenaar van zes vestigingen van Schomaker Mannenmode en de januari vorig jaar overgenomen twee zaken ‘Boven Menshop’ in Winschoten en Appingedam, komt uit Emmen.

Maar Veendam vindt hij mooier: ,,In Veendam zijn veel meer mooie oude gebouwen en huizen dan in Emmen. Prachtig, al die villa’s uit het begin van de vorige eeuw. Ook het winkelcentrum mag er zijn. Compact en alles is er te vinden. Daarnaast is de combinatie van overdekt en niet-overdekt winkelen ideaal. Het gratis parkeren is uiteraard fantastisch.’’

In de zaak is eigenlijk alles aanwezig wat er aan merken op mannenmodegebied te koop is. Voor mooie namen als Hugo Boss, Gant, Tommy Hilfiger, State of Art en Tenson kunnen de klanten bij Schomaker terecht. Maar ook jonge merken als o.m. PME, Cast Iron en Vanquard maken deel uit van de collectie. Naast de uitgebreide collectie vindt men straks een uitnodigende koffiebar, en, jawel, een originele barber-shop.

Echtgenote Pieternel heeft de verbouwing begeleid. Zij kent Veendam heel goed want ze is geboren en getogen in Nieuwe Pekela. ,,Ik ken Veendam van het vroegere stappen en het Winkler Prins-college. Daarnaast heb ik jaren gehockeyd bij Daring en speelde ik tennis in Veendam. De verbouwingsmaanden was ik dagelijks in Veendam en de plek voelde als vanouds goed. Zonder meer leuk om iets te mogen realiseren in deze voor mij zo eigen omgeving.’’