Winkler Prins Dictee in teken van 150 jaar WP

VEENDAM - Het jaarlijkse Winkler Prins Dictee voor de hoogste groepen van het basisonderwijs en het eerste jaar van de brugklas staat ditmaal in het teken van het aanstaande 150-jarig bestaan van scholengemeenschap Winkler Prins.

Vanwege deze heugelijke gebeurtenis houdt de organiserende Lions Club Veendam een eenmalige ‘revival’ van het WP Dictee voor volwassenen. Deze schrijfwedstrijd vindt plaats op vrijdag 7 oktober. Het dictee voor de scholieren wordt gehouden in de aula van de school aan de Raadsgildenlaan (aanvang 17 uur), het dictee voor volwassenen (aanvang 20 uur) kent het Veenkoloniaal Museum als locatie.

Deelnemers aan het volwassendictee kunnen zich op de dag zelf opgeven bij de balie van het museum (ingang Cultuurcentrum vanBeresteyn), en wel van 19.00 uur tot 19.50 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Vooropgave is per direct ook mogelijk via het mailadres wpdictee@gmail.com.

Het Veenkoloniaal Museum zorgt rondom het WP Dictee voor een omlijstend programma. Het dictee wordt als vanouds samengesteld en geschreven door Gerda de Jong en Tineke Carolus.