Samen aan de slag voor WeHelpen

VEENDAM - Donderdag is het convenant tot samenwerking in de coöperatie WeHelpen ondertekent door de gemeente Veendam en Pekela, en door veertien partners. De ondertekening vond plaats in vanBeresteyn, waar wethouder Jaap Velema een inleidende toespraak hield.

Directeur Coen Versteeg van WeHelpen gaf een uiteenzetting over de coöperatie. Katy van Hasselt van het UMCG vertelde wat de rol van het UMCG zal zijn. Ook is tijdens de bijeenkomst de website www.wehelpen.nl/veendam gelanceerd. Vanuit de gemeente Veendam heeftwethouder Jaap Velema het convenant ondertekend, en voor de gemeente Pekela wethouder Hennie Hemmes.

Voor het tekenen van de samenwerking werd in een toneelstuk een praktijkvoorbeeld gegeven van iemand die in een rolstoel zit, eenzaam is en iemand zoekt om mee te kunnen dammen. WeHelpen

WeHelpen is een online platform voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van vrijwilligers. De werking is vergelijkbaar met Marktplaats, mensen die hulp zoeken en mensen die hulp aanbieden kunnen elkaar online vinden. Het platform is bij uitstek goed te gebruiken bij de gemeentelijke doelstellingen in het sociale domein: Iedereen doet mee.