Chansons van schoonheid en troost

VEENDAM - Een muziekvoorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoet. Dat is wat er zal plaatsvinden op dinsdagavond 11 oktober in het Huis voor de Kunst. Stationsstraat 10 in Veendam Aanvang: 20:00 uur. Inloop 19:30 uur.

Britta Maria (zang) en Maurits Fondse (zanger, pianist en songwriter) worden begeleidt door accordeonist Nicolaas Duin in deze muzikale voorstelling waarin de 'groten' niet zullen ontbreken: Aznavour, Brel, Gainsbourg, maar ook Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean. Gepassioneerd en met intense doorleefdheid, raakt dit concert het publiek in de ziel, en wordt het schone met het troostrijke samengebracht tot een bijzondere, verrijkende ervaring.

Maurits Fondse was de afgelopen seizoenen werkzaam als pianist voor Freek de Jonge en tourde met de voorstellingen 'Zonde', 'Zondermeer' en 'Als je me nu nog niet kent'.

Zangeres Britta Maria heeft Franse familie en heeft een diepe liefde voor het Franse chanson. Ze speelde in haar eigen productie 'Un Homme et Une Femme' - een Tour de Chant, met chansons van Aznavour, Brel, Reggiani, Piaf en eigen geschreven Franse liedjes.