Scootmobielcursus in Veendam

VEENDAM - Op woensdag 26 oktober 2016 organiseert Verkeerswijzer Groningen in samenwerking met de gemeente Veendam, Compaen en Veilig Verkeer Nederland een gratis scootmobielcursus. Het doel van de training is dat u zelfverzekerder en veiliger de deur uitgaat in uw scootmobiel.

Het programma bestaat uit drie onderdelen en duurt ongeveer drie uur. Tijdens het eerste uur vertelt een docent over de nieuwste verkeersregels en verkeerssituaties, specifiek voor mensen met een scootmobiel. Vervolgens wordt er geoefend op een behendigheidsparcours en wordt er onder begeleiding van een instructeur een rit gemaakt door Veendam om verkeerssituaties te oefenen. In deze rit zijn zoveel mogelijk verkeerssituaties opgenomen die voor mensen in een scootmobiel risicovol kunnen zijn.

Er worden twee trainingen aangeboden op het Sportplein van Indoorcentrum Veendam, Jan Salwaplein 1. ‘s Ochtends van 9.00 van 12.00 uur en ‘s middags van 13.30 tot 16.30 uur. Aanmelden voor deze training kan vóór 20 oktober 2016 bij de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) via t. 0512 – 543476 of e-mail: info@stichtingsbv.nl.