Margot Begemann, Vincents liefje – monoloog door de Brûni Heinke

VEENDAM - De korte romance tussen Vincent en zijn Nuenense buurmeisje Margot Begemann bezien en verteld vanuit een terugblik door de minder beroemde, vrouwelijke helft van het liefdespaar. Brûni Heinke geeft met haar indrukwekkende vertolking van Margot Begemann een heel bijzondere toevoeging aan het beeld dat wij van een van onze grootste schilder hebben. Op 14 oktober (20.00 uur) te zien in het Huis voor de Kunst.

Het persoonlijke drama, zowel in het leven van Vincent als in dat van zijn geliefde, wordt ontdaan van elke vorm van sensatie. Brûni Heinke schetst op ons netvlies een nabeeld van een oprechte liefde die zo anders had kunnen verlopen….. Deze monoloog wordt ingeleid door kunsthistoricus Jaap Nijstad met een boeiende vertelling over kunstenaars en bijbehorende liefjes.

Wie kent haar niet….Brûni Heinke, de bekende en veelzijdige actrice die met haar glansrijke rollen, de afgelopen vijftig jaar in talloze films, televisieseries, komedies en theaterproducties veel bewondering oogstte binnen een veelomvattende carrière die nog altijd voortduurt. Brûni Heinke studeerde af aan de toneelacademie Maastricht en was verbonden aan de Nederlandse Comedie in Amsterdam en diverse andere toneelgezelschappen in onder andere Rotterdam en Arnhem.