Bouw- en voorleespret in Doe Museum Veendam

VEENDAM - In de herfstvakantie is er een workshop ‘Technisch bouwen met Bricks’ in het Doe Museum in Veendam. Bricks zijn noppenbouwstenen die honderd procent passen op lego.

Leer van de meesterbouwer van het Doe Museum hoe de mooiste werken kunnen worden gemaakt van Bricks! Van dieren tot boten of schilderijen, je wordt geholpen bij het omzetten van je idee in een prachtig bouwwerk. Leer licht te bouwen, goed verbanden aan te leggen, bouw groot of juist heel klein. Na afloop van de workshop kan het meesterwerk een prachtig plekje krijgen in het Kindermuseum, ook bestaat de mogelijkheid het bouwwerk te kopen en mee te nemen naar huis.

De workshop vindt plaats op zondag 16 oktober en zondag 23 oktober 2016 en start om 15.00 uur. Het technisch leren bouwen met Bricks is geschikt voor iedereen van 7 jaar en ouder, het is ook erg leuk voor volwassenen. Deelname aan de workshop is gratis, bezoekers dienen wel de entree voor het museum te betalen. Deelnemers kunnen zich aanmelden op info@doemuseum.nl. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Naast deze activiteit wordt er in de herfstvakantie op woensdag 19 oktober 2016 voorgelezen door de bibliotheek Veendam uit het boek: ‘Ik ben een kunstenaar’. Een prachtig kinderboek dat gaat over een jongetje dat niet kan stoppen met schilderen.