Elker zoekt pleeggezinnen in Veendam

VEENDAM - Ieder jaar zijn er in de provincie Groningen veel kinderen die (tijdelijk) niet meer in hun eigen gezin kunnen wonen. Niet meer thuis kunnen wonen is erg ingrijpend voor ouders én kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat opgroeien in een gezin verreweg de beste basis geeft voor een gezonde ontwikkeling. Steeds vaker wordt er gekozen om kinderen juist zoveel mogelijk op te laten groeien en te laten profiteren van het leven in een gezin. Nieuwe pleeggezinnen zijn daarom hard nodig.

Elker pleegzorg, de grootste pleegzorgaanbieder in de provincie Groningen, is op zoek naar nieuwe pleegouders die willen bijdragen aan de toekomst van een jong kind of een puber. In de regio Winschoten en Veendam is Elker dringend op zoek naar aspirant pleegouders voor pleegkinderen van 0 tot 6 en 12 tot 16 jaar.

Een pleeggezin staat voor een combinatie van ‘zo gewoon mogelijk’ opgroeien en professionele hulp. Een pleegkind heeft vaak nare gebeurtenissen meegemaakt en is het nodige tekort gekomen. Het opvoeden vraagt behoorlijk wat energie en daarom is het belangrijk dat pleegouders stevig in hun schoenen staan. Aan de andere kant levert het pleegouderschap ook wat op: de kinderen met elk hun eigen verhaal krijgen stap voor stap weer toekomstperspectief. En dat geeft veel voldoening.

Voor geïnteresseerden die willen weten of het pleeouderschap bij hen past, organiseert Elker pleegzorg een voorlichtingsbijeenkomst op: Maandag 31 oktober: De Boschpoort 20.00 – 22.00 uur, Het Boschplein 2, 9671 GB Winschoten