Een muzikale conversatie in het Huis voor de Kunst

VEENDAM - Jeroen Oosterwijk en Edwin van der Wolf raken met elkaar in gesprek. Een gesprek zonder instrumenten en een gesprek tussen twee tamboerijnen wordt afgewisseld met werken van bekende en onbekende meesters van het notenschrift.

Twee werken van John Cage, een grote naam in de slagwerkwereld, zullen twee klankwerelden openen. In dit concert zult u worden voorgelicht over de bijzondere instrumenten en ook over de inhoud of de achtergrond van de muziek. Dat is ook wel nodig, want u wordt met vele soorten muziek overgoten; minimal, jazz, modern klassiek, Afrikaans…

U hoeft zich niet af te laten schrikken door de naam slagwerk, er worden voornamelijk composities en arrangementen voor marimba en vibrafoon uitgevoerd, de oordoppen kunnen gerust thuis blijven!

Bent u ook benieuwd waar ons gesprek over zal gaan? Kom dan op zondag 23 oktober 2016 naar het Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10 te Veendam. Aanvang: 11.30 uur Entree 15 euro per persoon inclusief koffie/thee en traktaties. Kinderen tot en met 15 jaar gratis onder begeleiding van tenminste 1 volwassene.