Nierstichting verguld met trouwe collectanten

WILDERVANK - In heel Nederland gingen in de collecteweek van vorige maand duizenden vrijwilligers van de Nierstichting van deur tot deur. In Wildervank leek het voor vaste collectante Alian Spelde een jaar als alle andere te zijn.

Niets was echter minder waar. Uit de administratie van de Nierstichting bleek namelijk dat dit het 25-ste achtereenvolgende jaar was waarin zij als collectant geld ingezameld heeft. Voldoende reden om deze trouwe vrijwilliger in de bloemetjes te zetten. Het prachtige herfstboeket werd aangeboden door Reneé Bakker van De Laatbloeier uit Wildervank.

Alain Spelde was zelf niet op de hoogte van het feit dat zij zo’n mooie mijlpaal bereikt heeft. Zij was verrast en beduusd tegelijk over de bloemenhulde die haar ten deel viel. Eigenlijk vond zij het heel gewoon dat zij al die jaren is blijven collecteren voor het goede doel. Voor de Nierstichting is een 25 jarig jubileum echter niet vanzelfsprekend. De stichting is uitermate verguld met zo’n trouwe collectant en hoopt nog jaren van haar diensten gebruik te mogen maken.

Ook Ali Herder werd verrast met een boeket bloemen, zij collecteerde dit jaar maar liefst voor de dertigste keer!