Reünie WP: Feest der herkenning

VEENDAM - Het was een feest der herkenning, zaterdag in Veendam, tijdens de grote reünie ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van scholengemeenschap Winkler Prins. Veendam werd overspoeld met 2600 reünisten en (oud-) medewerkers van de scholengemeenschap. Overdag konden leerlingen terug in de schoolbanken, op allerlei plekken in Veendam was vanalles georganiseerd.

Aan het eind van de dag kwamen de reünisten samen op het Museumplein. Op een groot podium was onder meer de première te beluisteren van een special voor WP150 geschreven muziekstuk, gespeeld door de Winkler Prins Harmonie. Aansluitend was er een feestelijk diner waarbij oude bekenden (van jong tot hoogbejaard) uitgebreid konden bijkletsen. Na het diner was het feest in Veendam. In tal van horecagelegenheden in Veendam speelden grote en kleine bands en konden de voetjes van de vloer. Net als vroeger.

Een feest der herkenning was voor veel reünisten natuurlijk natuurlijk het bezoek aan het oude schoolgebouw en de ontmoeting met oud-klasgenoten en oud-leraren. Een aantal docenten testte uitgebreid welke kennis was blijven hangen bij de oud-leerlingen en schroomde niet de kennis nog wat bij te spijkeren.

Terug in de schoolbanken, het was voor sommigen even wennen. De hernieuwde kennismaking met klasgenoten die soms al jaren uit het oog waren verloren, dat was voor sommigen ook even wennen. Al met al was het een mooie reünie en een zeer bijzondere dag voor de organisatie en de honderden reünisten.