Bubble jubilarissen in de bloemetjes

Veendam - Tijdens de 40-ste editie van het internationale Zechstein zwemtoernooi van zwem-en polo club Bubble uit Veendam is van drie trouwe leden en vooral vrijwilligers afscheid genomen. Ze werden uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Miep Dethmers (81), Jan Eerkes (77), en Anneke Kalk (68) ontvingen van het bestuur een fraai boeket bloemen. Ze kwamen alledrie bij de vereniging toen hun eigen jonge kinderen lid werden van de zwemvereniging, en hielpen al gauw mee als ouder.

Vervolgens zijn Jan Eerkens, 39 jaar vrijwilliger, en Anneke Kalk,35 jaar vrijwilligster, tot jurylid gepromoveerd, waarvan ze de laatste tien jaren het jurysecretariaat op zich namen. Miep Dethmers nam 36 jaar de kantine en catering voor haar rekening. De drie vrijwilligers vonden bij de 40-ste editie het een passend moment om het stokje nu over te geven aan hun opvolgers, Riena Venema en Roelf Deekens die inmiddels twee jaar mee hebben gedraaid. Een derde vrijwilliger voor deze taken is komen te vervallen sinds de digitalisering ook bij de zwemsport zijn intrede heeft gedaan.