Geen preek maar Afterbeat

VEENDAM - Op 11 november is het weer zover. Afterbeat Teenage Night in Veendam. Voor het eerst in drie jaar is er een nieuwe buitenlandse headliner. Crossfya uit Manchester (Engeland) is een band die zeer gespecialiseerd is in workshops en lessen op scholen. Op 9, 10 en 11 november zullen ze dan ook op het Winkler Prins College en het Ubbo Emmius College in Veendam workshops geven. Na elke workshop krijgen de tieners gratis tickets aangeboden voor de show in Club Jinx.

Stichting Afterbeat Veendam is al bijna 10 jaar actief in Veendam met sport evenementen en concerten. De laatste 4 jaren is de sport wat op de achtergrond geraakt en is de focus volledig op het jaarlijkse evenement in Club Jinx. Voorzitter Alko Stoel: ,,Ons doel is elk jaar om te laten zien dat het christendom niet saai is en een stukje Nederlandse cultuur is. Elke jongere die bij ons evenement komt ervaart een geweldige sfeer met fantastische moderne elektronische muziek van deze tijd. We willen de jongeren laten zien dat christendom niet betekend dat je elke zondag in een houten bank moet zitten luisteren naar een zware preek of orgelspel. Helaas is dit het beeld wel wat veel jongeren hebben.’’

Stichting Afterbeat groeit elk jaar verder. Het afgelopen jaar was er voor het eerst een Afterbeat evenement in Schotland, Dunfermline. Een van de djs die draaide uit Schotland vond het concept zo ontzettend gaaf dat hij het meegenomen heeft naar Schotland. Voor volgend jaar zijn de plannen nog groter. Veendam en Dunfermline zullen zeker nog een Afterbeat project draaien maar we verwachten nog veel meer. Er word hard gewerkt aan een tour in Zwitserland, Schotland en nog andere plekken in Nederland buiten Veendam.

Via de website van Stichting Afterbeat Veendam zijn kaarten te bestellen voor slechts 5 euro per ticket.