Open dag op nieuwe varkensboerderij

VEENDAM - leesvarkenstal opent aan Vosseveld.Op zaterdag 5 november 2016 om 13.00 uur opent de heer Henk Staghouwer, gedeputeerde van de provincie Groningen, de nieuwe vleesvarkensstal van Mevar Meeden aan de Vosseveld in Veendam.

Mevar Meeden is een bedrijf van de jonge ondernemers Wiebe in ’t Hout (34) en Marijke Folkers (33) uit Veendam. Deze twee enthousiaste en vooruitstrevende agrariërs hebben dit jaar een nieuwe 1-ster-beter levenvleesvarkensstal gerealiseerd.

Deze stal, met plaats voor 2.440 varkens, is gebouwd conform de maatlat Duurzame Veehouderij. Een Maatlat Duurzame Veehouderij stal is een veestal met een lagere milieubelasting, met maatregelen voor diergezondheid en dierenwelzijn en draagt daardoor bij aan verduurzaming van de veehouderij.

Bij de bouw van de stal is gebruik gemaakt van nieuwe, duurzame technologieën, die u op locatie kunt zien. Naast de nieuwe stal heeft het bedrijf afgelopen jaar geïnvesteerd in een nieuwe brijvoerkeuken en inweekkeuken voor tarwe en gerst.

Het belooft een dag te worden waarbij de nieuwe stal geopend wordt, en waarbij de burger eens een kijkje kan nemen achter de schermen. ,,We willen de mensen graag laten zien wat we werkelijk doen en waarom we het zo doen. Wij hebben het beste met de dieren voor en een karbonade ligt echt niet zomaar op uw bord”.