Huisarts Sewuster neemt afscheid

VEENDAM - Huisarts Marjon Sewuster-Van der Heijde neemt per 1 januari 2017 na bijna 30 jaar afscheid van haar patiënten. Bijna dertig jaar geleden kwam ze vanuit Groningen als waarnemend huisarts naar Veendam, waar ze zich in de wijk Sorghvliet vestigde aan de Dollard.

Daar kreeg ze de kans haar eigen praktijk op te bouwen. Daar heeft Sewuster ruim 20 jaar gewerkt in haar praktijk. De Emancipatieraad Veendam gaf toen de voorkeur aan een vrouwelijke huisarts. De huisartsenzorg is in de loop van de tijd erg veranderd en met minimaal drie dokters samen mocht je een verpleegkundige in dienst nemen.

Het werd tijd voor een verhuizing naar een nieuw pand in het huisartsenpraktijk aan het Skagerak. Momenteel heeft Sewuster circa 2300 patiënten in haar praktijk. Afgelopen voorjaar heeft Sewuster besloten te stoppen als huisarts en een opvolgster te zoeken. Ze is dan ook blij dat ze in mevrouw Greijdanus een goede opvolgster heeft gevonden.

Vanaf 1 november aanstaande start ze twee dagen in de week in de praktijk. Vanaf 1 januari is Mevrouw Greijdanus de nieuwe huisarts. Op 22 december zal Marjon Sewuster afscheid van haar patiënten nemen en kunnen ze kennis maken met huisarts Greijdanus.