‘Mantelzorg doe je samen’

VEENDAM - Op donderdag 10 november van 10.30 tot 14.00 organiseert het Steunpunt Mantelzorg Compaen Veendam een gezellige bijeenkomst in Meridiaan voor alle mantelzorgers uit de gemeente Veendam.

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan drie maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Mantelzorgers vinden hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Daarom worden de mantelzorger op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg.

Het Steunpunt Mantelzorg Compaen Veendam organiseert ieder jaar diverse activiteiten tijdens de Dag van de Mantelzorg. Ook dit jaar willen we de mantelzorgers uit de gemeente Veendam waardering geven voor hun werk. Daarom organiseert Compaen een gezellige bijeenkomst. Het thema van dit jaar is: Mantelzorg doe je samen!

Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 10 november in Meridiaan, Schaepmanstraat 19 in Veendam. Vanaf 10.30 zijn mantelzorgers van harte welkom voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Vervolgens zetten we even alle zorgen aan de kant en gaan we genieten van een geweldig optreden van Muziek met Monique. Deze van origine Rotterdamse beroepszangeres brengt u ouderwetse gezelligheid met liedjes uit de oude doos. Een dijk van een stem gecombineerd met een flinke dosis humor staan garant voor puur plezier.

In de pauze is er een proeverij van Apetito waarbij de wethouder Jaap Velema aanschuift. Daarnaast ontvangt iedere mantelzorger een speciale attentie als blijk van waardering. We gaan er weer een feestelijke middag van maken voor alle mantelzorgers uit Veendam!