Renate Hemmes naar NK zwemmen

VEENDAM - Zwemster Renate Hemmes van ZPC Bubble uit Veendam zal in het weekend 4 tot en met 6 november deelnemen aan de openbare Nederlandse zwemkampioenschappen op de kortebaan in Hoofddorp. Renate wist zich voor maar liefs vier afstanden te kwalificeren.

Op de zaterdag zal zij deelnemen aan de 100m vrije slag en de 50 meter schoolslag. Op de 100 meter vrijeslag, waar zij als 73ste geplaatst is, zal zij uitkomen in een startveld met grote namen zoals Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk. Op de 50 meter schoolslag, wat meer bij Renate past, aangezien ze een schoolslag specialist is, staat ze als dertigste geplaatst.

Op de zondag staan de 50 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag op het programma. Tijdens de sprintafstand bij uitstek, de 50 meter vrijeslag staat Renate als 45ste geplaatst, in een sterk startveld waar de inschrijftijden traditie getrouw extreem dicht bij elkaar liggen. Grote uitblinkers op de afstand zijn eveneens de Internationaal bekende Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk. De Bubble zwemster zal zondag haar toernooi afsluiten met de 100 meter schoolslag, waar ze als 54ste is geplaatst.