Brocante Festival bij Foltz

MEEDEN - Op het Brocante Festival, dat plaats vindt op 12 en 13 november, presenteert Tuingoed Foltz in Meeden een bijzondere collectie brocante, oude ornamenten en tuinantiek in combinatie met ‘ornamentale’ wintergroene planten. Tijdens dit feestweekend opent Foltz ook zijn vernieuwde Winterwinkel. Bijouterie Milano presenteert exclusieve sieraden, tassen en sjaals. Feestelijk en vooral verrukkelijk zijn de taarten van Lia Simons en de chocolades van Nice & Sweet. Op zondagmiddag verzorgt de Zuivelhoeve Veendam een smakelijke wijn- en kaasproeverij.

Flonkerende kristallampen, oude Franse vazen, antieke kandelaars, spiegels, heiligenbeelden, tuinpoorten, hekwerken en andere objecten met een oude uitstraling komen prachtig tot hun recht in de landelijke ambiance van het tuingoed rond de eeuwenoude boerderij in het Groningse Meeden.

Voor binnen is er een schat aan originele, meest antieke, binnenhuisdecoraties, waaronder kroonluchters, kandelaars, serviezen, ruwhouten tafels, bankjes, glaswerk en ander brocante dat met name verzameld is in Frankrijk, België en Hongarije.

Buiten staan onder meer oude tuinvazen, smeedijzeren poorten, Franse tuintafels, tuinbanken, troggen en hekwerken uit Nederland, België en het Middellandse-Zeegebied.

Wintergroene planten en heesters als bamboe, taxus, buxus, rhododendron, varens, helleborus en gaultheria geven het terras en de wintertuin een aangeklede sfeer.

Tijdens het Brocante Festival vindt de feestelijke opening plaats van de vernieuwde Winterwinkel met tal van decoraties voor de 'warme wintermaanden'. Bezoekers worden onthaald met een glas warme Aspen Spices.

De Zuivelhoeve Veendam verzorgt zondagmiddag vanaf 12.00 uur een wijn- en kaasproeverij in de stallen van Foltz. Bijouterie Milano neemt een fraaie collectie zilveren sieraden, leren tassen en zijden sjaals mee naar Meeden. Ria Lubben (Nice & Sweet) laat u heerlijke chocolades proeven en Lia Simons serveert haar befaamde home-made taarten.