Op pad met drie collectebussen

VEENDAM - In de week van 7-12 november 2016 is het weer de week van deAlzheimer-collecte. Circa 13 collectanten gaan dan in de gemeente Veendam de straat op om geld in te zamelen. Een van de collectanten is Kas Kaspers (69) uit Zuidwending. Sinds zijn pensionering ziet Kaspers het als een opvulling van zijn vrije tijd. Maar ook heeft hij familieleden gehad, die aan deze ziekte zijn overleden.

Kaspers loopt met de collectebus op de Zuidwending, Ommelanderwijk, Zwaaikom, Transportweg, Egypteneinde, Lloydsweg, Beneden Oosterdiep, en de Kerkstraat. Met een jaarlijkse opbrengst met drie collectebussen is eenopbrengst van 900 euro geen uitzondering. Volgens lokaal-organisator van deAlzheimer collecteweek Pieta Loots spant zonder de ander collectanten tekort te doen Kaspers de kroon in Veendam.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Maar liefst 70 procent van de mensen met dementie heeft Alzheimer. Iemand met Alzheimer krijgt problemen met het geheugen. Naarmate de ziekte erger wordt, krijgt iemand steeds meer moeite met alledagelijkse vaardigheden.

Door Peter Panneman