Nieuwe en onbekende houtige gewassen voor de tuin

VEENDAM - Maandag 14 november 2016 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gehouden door Geert Borgonje uit Raalte met de titel Nieuwe en onbekende houtige gewassen voor de tuin.

Geert Borgogne is een bevlogen tuinliefhebber die het fijn vindt om zijn kennis, mede opgedaan tijdens zijn vele tuin-/natuurreizen en tuinbezoeken door middel van een lezing met u te delen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Er valt veel te vertellen over het sortiment en gebruik van bomen, sierheesters en coniferen. Door de vele nieuwe soorten en variëteiten zijn de kwekers er in geslaagd om dit sortiment sterk uit te breiden. Dit zien we vooral bij Magnolia-, Cornus-, Hydrangea- en Viburnumsoorten. Tijdens deze constructieve lezing wordt ingegaan op sierwaarde, groeivorm. bloeitijd, vrucht- of besdragend, bladvorm of kleur en bladhoudend of bladverliezend. Tijdens de lezing worden foto’s getoond die soms in hele mooie tuinen zijn gemaakt. De namen van de houtige gewassen staan boven in beeld vermeld dus zorg dat u pen en papier bij u heeft voor het geval u iets wilt noteren