Commentaar op nog een afvalcontainer

VEENDAM - Afgelopen week onthulde wethouder André Hammenga de nieuwe afvalcampagne van de gemeente Veendam. Vanaf 1 januari 2017 verandert de afvalinzameling. Naast een extra container voor plastic, metaal en drankenkartons wijzigt ook de inzamelfrequentie.

Het bericht op de Facebookpagina van De Veendammer leidde tot nogal wat commentaar. ‘De tuin wordt er niet leuker op’, post Lammie Vast.

Ook Desiree Buining is niet blij: ‘Oke wij hebben straks 4 containers achter het huis staan. Ik vind dat de #gemeenteveendam ons wel een stuk grond mag schenken want onze tuin gaat wel heel klein worden met al die containers.’

Jan Willem Huis heeft een oplossing: ‘Grijze container er uit restafval heb je dan toch al niet meer, 95 procent van wat je koopt zit in plastic.’ Een enkeling vindt de ingreep van de gemeente Veendam juist prima. Michi Voulon: ‘Ja heel goed eindelijk gaat Veendam beter afval scheiden.’

Om inwoners te informeren over de veranderingen start de gemeente met een uitgebreide afvalcampagne.

De gemeenteraad heeft op 4 april 2016 het afvalbeleid van de gemeente Veendam vastgesteld. Dit beleid is er op gericht om het scheiden van afval aan de bron te bevorderen. Huishoudens gaan daardoor thuis meer afval scheiden, in verschillende containers. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt.

Met een container aan huis voor plastic verpakkingen, lege pakken van sap, saus en zuivel en blik wordt het makkelijker om afval te scheiden.