Futsal Fissa op school

VEENDAM - et gaat om een zaalvoetbalproject van de KNVB en Coca Cola. Drie professionele freestylers, waaronder wereldkampioen panna knock-out Jeand Doest, kwamen hun tricks laten zien en trapten onder de opzwepende klanken van een DJ een balletje met de toegestroomde leerlingen.

,,Door onze deelname aan Futsal Fissa willen we het zaalvoetbal een extra impuls geven,” vertelt Ricardo Bongers, docent lichamelijk opvoeding op Winkler Prins. ,,Bij Futsal Fissa zijn bovendien mooie prijzen te winnen, zoals kaarten voor de wedstrijden van het Nederlands elftal en een schoolfeest in de gymzaal. Op dit moment doet er een team van onze school mee, maar wie wil kan zich nog inschrijven.”

De belangrijkste reden om mee te doen is dat Futsal Fissa goed past in het sporttalentontwikkelingsprogramma van Winkler Prins. ,,Leerlingen met talent en ambitie kunnen bij ons, naast hun reguliere lesprogramma, extra trainen om nog beter te worden in hun sport. Op dit moment bieden we trainingen aan voor voetbal, volleybal, judo, zwemmen en turnen. Bovendien hebben we sinds 2015 een eigen zaalvoetbalcompetitie, waar ook dit jaar weer meer dan 100 leerlingen aan meedoen. Met Futsal Fissa hopen we nog meer leerlingen enthousiast te maken,” aldus Brongers.