Henk Meima maakt de mooiste foto

VEENDAM - Vrijdagmiddag reikte wethouder Jaap Velema namens de jury de prijzen uit aan de drie winnaars van de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2017. Henk Meima werd uitgeroepen tot de winnaar.

Voor de gemeentegids van 2017 werd voor de tweede keer een fotowedstrijd uitgeschreven waar inwoners van Veendam aan konden meedoen. De drie winnende foto’s krijgen een plek in de gemeentegids en ontvangen een waardebon.

Alle 43 ingestuurde foto’s zijn beoordeeld door een jury bestaande uit wethouder Jaap Velema, Veendammer van het Jaar Jan Starke en vakfotograaf Bert Buiring. Wethouder Jaap Velema: ,,De kwaliteit van de foto’s was hoog dit jaar. Het was voor ons als jury dan ook niet eenvoudig om de drie mooiste foto’s te kiezen. De winnende foto’s laten alle drie een heel herkenbaar Veendam zien. Wat opviel is dat er weinig mensen op de foto’s stonden. Jammer, want onze inwoners geven Veendam juist kleur.”

De winnende foto is van Henk Meima, en is gemaakt in het Borgerspark. De foto is heel herkenbaar voor Veendam, en laat een schilderachtig kleurenspel zien. Het vertelt het verhaal van het oude en nieuwe Veendam. De tweede prijs is voor Jaap van Essen voor zijn foto van Borgercompagnie. De compositie op de sfeervolle foto klopt, en het is een herkenbaar stuk buitengebied van Veendam. De derde prijs is voor mevrouw A.G.Drenth-Sterenborg. Haar foto van de Molenstreek laat een stukje Veendam uit het heden zien. De foto is spannend door het contrast van het strakke gebouwen de prachtige boom in het midden.