Veendammer judoka's sterk op meetmoment

VEENDAM - Afgelopen weekend vond in Den Haag het Internationaal Residentie Toernooi plaats. Op de zaterdag kwamen 3 seniorenjudoka's van Judoschool Veendam in actie en behaalden alledrie het podium. Anniek Potze en Ingrid Engwerda werden tweede, Kim Smit werd derde.

Op de zondag was het de beurt aan de leeftijdscategorie -18 jaar. Voor deze leeftijdsklasse is het een officieel meetmoment van de Judobond Nederland. Hier kwamen neerlands beste judoka's op de mat.

Marit Kamps werd overtuigend kampioen in haar klasse. Net als vorig jaar is zij de kwalificatie goed begonnen. Een verrassende derde plaats werd behaald door Sarah Hector. De pas 13-jarige judoka stond een ijzersterk toernooi te draaien en beloonde dat met een fraaie bronzen medaille. Eveneens brons was er bij de heren voor Maarten van Ark. In de wedstrijd om de derde plaats scoorde hij een vol punt.

De Veendammer selectie kwam over het gehele toernooi goed voor de dag getuige de ook nog goede klasseringen van Fleur Douwes, Vera Raspe en Mart Everts. Fleur en Vera verloren na een erg sterk toernooi te hebben gedraaid de wedstrijd om de derde plaats. Mart eindigde in een poule van 45 judoka's op de zevende plaats.