Purper is terug

VEENDAM - Purper is terug! Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Frans Mulder, los van elkaar, vanuit verschillende hoeken, kregen nadat Purper was gestopt nét iets te vaak te horen: ,,Waarom doen jullie het niet nog es? Het publiek wil lachen, wil mooie liedjes, vertrouwde namen en gezichten, kortom: wil Purper.’’

Ze zijn dus terug. Kort en hevig. Zoals de seizoenen. Met een splinternieuw programma samen met het nieuwe muzikale multitalent Diederick Ensink. Uiteraard zullen een paar gouwe ouwe niet ontbreken. Gebracht door vier heren in rok. Dat wordt feest op vrijdag 25 november in vanBeresteyn.

Het Koopavondconcert wordt een dag eerder verzorgd door Fos Four. In 2002 kwamen deze vier talentvolle jonge mensen voor het eerst bij elkaar om te proberen vierstemmig en a capella samen te zingen. Illona Ophof (sopraan), Marende Verwey (alt) Dolf Kuiper (tenor) Bert Slijkhuis (bas) vonden elkaar en besloten samen verder te gaan als kwartet. Intussen is het ensemble al aan zijn derde CD toe en heeft een zeer uitgebreid repertoire opgebouwd van Bach tot de Beatles en Frans tot Gronings. Simon en Garfunkel, Elton John maar ook mooie nummers van de Beatles worden in close harmony bezongen. Het belooft een bijzondere avond in vanBeresteyn te worden met dit muzikaal begaafd kwartet.