Glas in ‘t Bakkie naar Veendam

VEENDAM - Het Glas in ’t Bakkie-team komt zaterdag 19 november 2016 langs bij de Albert Heijn- supermarkten in de gemeente Veendam. Zij vragen aandacht voor de inzameling en recycling van glas. Wethouder André Hammenga komt het team tussen 13.30 en 14.00 uur versterken. Hij is aanwezig bij de Albert Heijn-supermarkt in het ABC-complex in Veendam.

Het promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ gaat de klanten in de supermarkten van Albert Heijn vertellen over het gemak van glas scheiden. Klanten van deze supermarkten ontvangen een Glastas. Het promotieteam is aanwezig bij: Albert Heijn, locatie ABC-complex (Veenlustpassage 12), 11.00 tot 14.00 uur en bij Albert Heijn, locatie Autorama (Beneden Oosterdiep 165), 15.00 tot 18.00 uur.

Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Glas mag voortaan met restjes en deksels in de glasbak. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker. Vroeger moest het glas eerst schoongemaakt worden.

Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken nu goed sorteren. Al bijna 40 jaar scheidt Nederland haar glazen verpakkingen. Per jaar is dit maar liefst 350 miljoen kilo. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, potjes en flesjes. Glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit verliest.