Kunst en muziek in vanBeresteyn

VEENDAM - De theaterzaal in van Beresteyn is zaterdagavond 3 december het sfeervolle, winterse decor voor het concert van de Veendamse Agnes Woltjes en haar muzikale vrienden Tity Veen, Chris Kleine, Frank Heidema, Roy Bakker en Art van Gilst.

Het repertoire bestaat uit close harmony, blues, ballads en natuurlijk een aantal prachtige kerstklassiekers. Ook wordt het publiek getrakteerd op een aantal mooie Groningse nummers. Een ode aan de winter: A Warm Winter Welcome.

Een dag eerder is het de beurt aan de Kilkennys. The Kilkennys is een Ierse band met een grote passie voor muziek. Iedereen die een concert van deze energieke muzikanten heeft meegemaakt, is het er over eens: de mannen van The Kilkennys zijn een sensatie. Het gaat om vier jongemannen die de muziek van hun land vertalen naar een nieuwe generatie zonder de essentie van dit genre geweld aan te doen. In de bewerking van The Kilkennys krijgen klassiekers als Whisky in the Jar en The Wild Rover een totaal nieuw leven. Kortom, deze groep bewijst dat Ierse muziek nog steeds top of the bill is.

Verder is in vanBeresteyn een gevarieerde kunstexpositie te zien. Het genootschap ‘Kunst aan de rand van Nederland’ is een niet meer weg te denken podium voor vijftig kunstenaars in de Gronings-Duitse grensstreek. Hun veelzijdige werk willen zij aan een zo breed mogelijk publiek laten zien.

Sinds de oprichting in 2006 door Ingrid Constance en Hans van Herwijnen van Ateliertwee in Bad Nieuweschans, werd ieder jaar één of werden meerdere tentoonstellingen georganiseerd en gaven zij act de présence tijdens diverse evenementen in de regio, aan beide zijden van de voormalige landsgrens van Oostgroningen, Ostfriesland en Emsland. Aan deze overzichtsexpositie in vanBeresteyn die duurt tot 2 januari 2017, doen 25 beeldende kunstenaars mee.