Pittige discussie over basisinkomen

VEENDAM - De eerste Winkler Prins College Tour van dit jaar was zeer geslaagd. Er zullen nog zeker drie volgen. Frans Kerver, de eerste Nederlander die een jaar lang een basisinkomen ontving (1000 euro per maand) vertelde donderdag in de Winkler Prins College Tour aan vwo 4 over zijn ervaringen.

Niet alleen de leerlingen hadden vragen voorbereid, ook de Veendamse wethouders Henk-Jan Schmaal en Bert Wierenga, raadslid Han Landsbergen en fractielid Yvette de Raad droegen bij aan de pittige discussie. Als dank voor zijn presentatie kreeg Kerver een cheque van 250 euro overhandigd voor de stichting www.onsbasisinkomen.nl.

Docent Tjalling Lycklama, die de presentatie samen met het WP College Tour team in goede banen leidde, vond het een geslaagde bijeenkomst. ,,De College Tours verlevendigen het onderwijs. De leerlingen steken niet alleen iets op door de verhalen van onze gasten, ook de voorbereiding en de discussie zijn leerzaam. Er volgen dit jaar nog zeker drie College Tours.”

De Winkler Prins College Tour werd in 2012 afgetrapt door Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank. Sindsdien zijn onder andere schaatscoach Gerard Kemkers, de Veendammer burgemeester Sipke Swierstra en directeur Dirk Mulder van Herinneringscentum Kamp Westerbork te gast geweest.