Legende van de Kerstroos in Huis voor de Kunst

VEENDAM - Dat wordt optimaal genieten tijdens deze pakkende en zeer aansprekende muzikale Kerstvoorstelling De legende van de Kerstroos in Huis voor de Kunst op zondag 11 december (aanvang 11.30 uur, inloop met koffie en thee vanaf 11:00 uur).

Het Grieg Pianoduo speelt deze late morgen en vroege middag niet alleen prachtige romantische pianomuziek van de Noorse componist Edvard Grieg maar tevens het kerstverhaal: De legende van de Kerstroos van de Zweedse schrijver Selma Lagerlöf, ooit Nobelprijswinnares.

Toegankelijkheid is het toverwoord bij de speciale voorstellingen die beide pianisten Elles van der Heiden en Siebert Nix samen brengen. Beiden treden niet alleen op als pianisten maar ook als voordrachtskunstenaars. De Zweedse schrijfster Lagerlöf en Noorse componist Grieg komen met hun Scandinavische sfeer en gemoedstoestand vandaag intens tot hun recht in het Huis voor de Kunst met dit Kerstconcert waarin pianomuziek van Edvard Grieg in uitstekende handen is van het Grieg Pianoduo.

De uitvoering kent geen pauze. Voor aanvang en na afloop zal koffie/thee en iets lekkers worden geserveerd. Ook heeft u de mogelijkheid om na afloop de (museale) collectie van het Huis voor de Kunst en de unieke solo-expositie Mensen zoals wij van Svetlana Tartakovska te bekijken.