Voice Male in vanBeresteyn

VEENDAM - Een prachtig a capella kerstconcert van het Vlaamse gezelschap Voice Male is op zaterdag 10 december te beluisteren in vanBeresteyn.

Kerst is besneeuwde landschappen, een knappend haardvuur, fonkelende lichtjes en zingende koorknaapjes. Dat laatste kan het publiek verwachten van ‘Kerstmis met Voice Male’, zij het dan koorknaapjes met buiken en baarden. In hun kerstprogramma sleeën de zes heren van het Vlaamse gezelschap Voice Male door een muzikaal winterlandschap met prachtige a capella nummers in de sfeer van Kerstmis.

Een slinger van grote klassiekers, maar ook minder bekende en vaak verrassende songs wordt opgehangen in dit programma voor jong en oud, Kerstmis-fan of niet.

Meer koormuziek in vanBeresteyn in de film Heaven on Earth. In het vervolg op de Zweedse arthousehit As It is In Heaven ziet het filmpubliek de bewoners van het dorp Ljusåker terug na de dood van hun dirigent Daniel Daneus. Het koor is nog altijd een hechte groep. Daarom wordt geaccepteerd dat pastoor Stig zichzelf vol gooit met drank, terwijl hij voor een lege kerk staat te preken.

Maar als het hoofd van zijn bisdom hem uit zijn functie dreigt te zetten, roept Stig de hulp in van zangeres Lena. Lena treurt nog altijd om het verlies van haar geliefde Daniel, maar gaat moedig verder, al is het maar vanwege hun pasgeboren zoon Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw zangkoor de kerk weer vol te krijgen. In de hoop dat hemelse muziek verbindt en in het dorp voor een wonder zal zorgen.