Dickensfestijn Sorghvliet

VEENDAM - Al meerdere maanden zijn wijk- en buurtbeheer Sorghvliet samen met de Wijkvereniging Sorghvliet actief met het organiseren van een Dickensfestijn Sorghvliet.

Dit gaat gebeuren op zaterdag 10 december 2016 van 13.00 uur tot 19.00 uur.

De personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven tijdens dit festijn. Er zijn ongeveer 25 standhouders met verkoop van zelfgemaakte lekkernijen, snuisterijen en een aantal oude ambachten.

Er is een levende kerststal, inclusief Jozef en Maria. Vanaf 13.00 uur speelt dweilorkest Wakker Worden in het winkelcentrum.

Om 14.00 uur treedt het streetdance team voor u op van sportschool Quantum Fit. Vanaf 15.00 uur zal het Brokekoor uit Westerbrook Christmas Carols zingen.

De gehele middag is de vuurmeester druk in de weer met zijn kookpot, er is gratis snert af te halen na inlevering van de bon uit de flyer van het organiserend comité.

Er zijn gratis suikerspinnen voor de kinderen en er is gelegenheid voor de kinderen om broodjes bakken. Ook kunnen de kinderen meedoen aan een schilderworkshop en zal de kiepkerel het winkelcentrum aandoen.

Verder is er nog een gratis rondrit met de Wildervanksterpaardentram van 14.00-16.00 uur.