Landelijke politieactie ook in Menterwolde

MUNTENDAM - Mensen die nog een achterstallige boete hebben openstaan, kunnen de komende weken de politie aan de deur verwachten. In deze periode besteedt de politie in het hele land, dus ook in Menterwolde, extra aandacht aan de inning van nog niet-betaalde boetes. Dat geldt ook voor mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf.

Agentenkoppels gaan de komende weken langs de deuren, daarnaast wordt de recherche ingezet om die veroordeelden te vinden die zich bewust schuil houden voor de politie. Ook worden er opsporingsmiddelen ingezet (o.a. het scannen van voertuigenkentekens).

Met deze aankondiging krijgen de inwoners van Menterwolde een laatste kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om te betalen of zich te melden, zonder de verrassing van politie aan de deur. Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die na diverse kansen van de overheidsinstanties die de straffen hebben opgelegd, nog steeds niet betalen.

Deze landelijke actie wordt georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.

Heeft u schulden en is dat de reden van de problemen? Dan kunt u mogelijk schuldhulp-verlening aanvragen. Het Sociaal team kan ook met u meedenken over een schulden-regeling. Maar daarmee kan niet worden voorkomen dat boetes moeten worden betaald. Voor informatie: www.menterwolde.nl . (E-loket: sociaal team Menterwolde)