Winkler Prins Harmonie in kerstsfeer

VEENDAM - De Winkler Prins Harmonie zet een traditie voort: zondag 18 december vindt er wederom een concert in kerstsfeer plaats. Dit jaar zijn de muzikanten van Harmonie’67 uit Groningen te gast. Beide orkesten staan aan de vooravond van een jubileum. Harmonie’67 bestaat bijna 50 jaar en de Winkler Prins Harmonie viert in 2017 haar 40-jarig jubileum.

Na hun schooltijd bij de Winkler Prins (en soms ook jaren later) vliegen de muzikanten van de WPH uit naar andere orkesten. Een aantal oud-WPH-ers heeft de afgelopen jaren gekozen voor Harmonie’67 in de stad. Het zal voor velen dan ook een weerzien zijn. Op dit moment is er zelfs één muzikant die meespeelt in beide muziekgezelschappen.

De orkesten verzorgen elk een deel van het programma. Voor de pauze speelt Harmonie’67, na de pauze de Winkler Prins Harmonie. Tijdens de finale van het concert spelen de orkesten gezamenlijk, waardoor u kunt genieten van een orkest van ongeveer 80 muzikanten. Plaats van handeling is recreatieruimte Binnenwoel van de Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan in Veendam.

De toegangsprijs is 3 euro waarbij een kopje koffie of thee is inbegrepen. De zaal gaat om 15.00 uur open, waarna het concert om 15.30 uur begint.