Traditie voortgezet

VEENDAM/WILDERVANK - De traditie van de Volkskerstzang wordt ook in 2016 voortgezet. Met veel plezier organiseert de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank dit evenement voor alle inwoners van Veendam/Wildervank en omstreken ook dit jaar weer. Iedereen is welkom op zondag 18 december in de Grote Kerk te Wildervank.

De Volkskerstzang is bedoeld om samen bekende kerstliederen te zingen met orgel en trompet: van iedereen voor iedereen, een laagdrempelig evenement voor een breed publiek om de boodschap van Kerst te beleven. De hoofdorganist van de Grote Kerk, Dirk Swama, zal dit alles begeleiden op het orgel samen met trompettist Lubertus Leutscher, daarnaast hebben we gospelkoor Cantanova uit Borger bereid gevonden om mee te zingen en ze zullen ook een aantal solostukken ten gehore brengen. Pastor Percy Kulk, geestelijk verzorger Verpleeghuis Meander-Veenkade, neemt de verbindende teksten voor zijn rekening.

De aanvangstijd is 19:00 uur, het duurt ca. een uur. De ingang is aan de Raadhuisstraat 8 waar u ook kunt parkeren. Vele fondsen, organisaties, middenstanders en het bedrijfsleven uit Veendam/Wildervank e.o. dragen financieel bij om deze gezamenlijke Volkskerstzang mogelijk te maken. De toegang is gratis, bij de uitgang is het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te geven voor de onkosten.

De organisatie rekent weer op een grote opkomst, met name ook van mensen die minder bij een kerk betrokken zijn maar wel Kerst willen vieren.

Meer muziek in koorsferen: Vanaf 24 januari 2017 gaat in Stadskanaal de nieuwe vocalgroup ‘VocalSpirit’ van start onder leiding van Martin Mans. De repetities zijn in ‘Het Lichtbaken’ Luxemburglaan 1.

Eén keer per maand, op de dinsdagavond komt de groep hiervoor

bijeen. Verder studeren de koorleden thuis. ‘VocalSpirit’ is een initiatief van Martin Mans zelf en de Knoalster dames Margriet Brouwer

en Ca van Eijkelenburg. ‘VocalSpirit’ is op zoek naar goede zangers en zangeressen tussen de 15 en 50 jaar.

De groep zal geestelijke- en klassieke muziekstukken, maar ook populaire werken ten gehore gaan brengen. Verder heeft ‘vocalSpirit’ mooie vooruitzichten. Het zal gaan

meewerken aan concerten in prachtige kerken, aan TV opnames als ‘Nederland zingt‘ en ook een CD ligt in het vooruitzicht. Zangliefhebbers kunnen zich aanmelden via het mailadres: vocalspirit@hotmail.com.

Niet vergeten: op 30 december haalt Fanfarecorps Hoogezand-Sappemeer de Top2000 naar Hoogezand-Sappemeer!

Samen met Maarten Peters (bekend singer-songwriter in Nederland, onder andere in de Frank Boeijen Groep en in de band van Margriet Eshuijs én als songwriter voor Rob de Nijs, Liesbeth List, Manuëla Kemp en Willeke Alberti) speelt het orkest de beste muziek uit de Top2000.

Denk aan muziek van Queen, The Eagles, ABBA, maar ook Adele en Claudia de Breij vinden een plek in de 'playlist' van deze gezellige avond en muzikale avond.