Kerstnachtdienst

MEEDEN - Zoals gebruikelijk zal er ook dit jaar weer op 24 december (21.00 uur) de traditionele Kerstnachtdienst worden gehouden in de sfeervolle Oude Dorpskerk van Meeden. De Werkgroep Erediensten is verheugd dat het aantal bezoekers van deze Kerstnachtdiensten de laatste jaren blijft groeien.

Door het aanbieden van een aantrekkelijk en gevarieerd kerstprogramma, waarin veel samenzang, solozang, koorzang en instrumentale begeleiding te horen zal zijn, hopen we weer dat er vele dorpsgenoten, kerkelijk en niet kerkelijk, de sfeer van Kerst mogen proeven in onze Oude Dorpskerk, waarbij de samenzang zal worden begeleid door organist Wim Glasbergen op het beroemde gerestaureerde Hinszorgel uit 1751.

Voor deze Kerstnachtdienst is er weer een speciaal Projectkoor in het leven geroepen bestaande uit het plaatselijke koor The Mieden Company o.l.v. Hilda van Wattum en zangers en zangeressen uit Meeden. Zij worden op de piano begeleid door Wim Glasbergen. Gezien het succes van de afgelopen jaren, waarbij wij ook dit jaar weer financieel gesteund worden door de Dorpscoöperatie Meeden, zal er ook dit jaar weer medewerking worden verleend door de bekende sopraan Hermien Cats uit Stadskanaal, Han Brink uit Scheemda (fluit) en Rebekka Huiting uit Meeden(viool).

Voor deze Kerstnachtdienst maken koor en solisten weer gebruik van een aantal kerstarrangementen van de hand van Wim Glasbergen. Te horen zijn Mary’s Boy Child, Adeste Fideles, Ave Maria van M. Lorenc, Go tell it on the Mountain,