Help De Familietrouw aan een nieuwe mast

VEENDAM - De Familietrouw is het oudste turfschip in onze provincie en wordt beheerd door het Veenkoloniaal Museum. Het schip vaart, met een bemanning van vrijwilligers, het hele jaar door en is aanwezig bij culturele evenementen in Noord-Nederland. Het is een icoon van de maritieme geschiedenis van deze regio enverdient het om goed bewaard te blijven.

Het onderhoud van het schip is voor rekening van het museum, maar de aanschaf van een nieuwe mast is een behoorlijke tegenvaller en daar was niet op gerekend. Maar misschien is er een oplossing! Er is een actie gaande van een brillenketen die regionale culturele instellingen steunt in 2017. In onze regio hebben zich hiervoor meer dan tien instellingen gemeld, waaronder het museum met De Familietrouw.

Hoe werkt deze actie? Via http://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl kun je stemmen op dit project. De actie loopt tot en met 12 december 16.00 uur en per e-mailadres mag 1 keer per 24 uur worden gestemd. De Familietrouw staat nu op een solide eerste plaats.