De ster van Huygens in Huis voor de Kunst

VEENDAM - Waar zouden de Veenkoloniale zeelieden zijn geweest zonder de sterrenkijker van Constantijn Huygens? In het kader van de Oostzeedagen welke voor de vierde maal op rij worden georganiseerd door het Veenkoloniaal Museum zal in samenwerking met het Huis voor de Kunst, ‘De ster van Huygens’, een ode aan de liefde worden uitgevoerd.

Laat u op zondag 18 december meevoeren door het ‘Huygens Duo’: Leonore van Sloten (mezzosopraan) en Arjen Verhage (theorbe). Beiden vertellen het meeslepende en ontroerende liefdesverhaal tussen Constantijn Huygens en zijn 'Sterre': Suzanna van Baerle. Aan de hand van brieven, gedichten en aria's van Constantijn Huygens en componisten die hem hebben beïnvloed voert het ‘Huygens Duo’ u langs dit intense liefdesverhaal. Tevens zult u ervaren welke prachtige muziek deze Nederlandse uomo universalis ons heeft nagelaten. Werkelijk een programma om naar uit te zien!

Het Huygens Duo heeft zich toegelegd op de muziek die in de zeventiende eeuw in de Nederlanden klonk. Leonore van Sloten en Arjen Verhage delen hun passie voor de kunst en de geschiedenis van de Nederlandse Gouden eeuw.

Info: ‘Ster van Huygens’ door het Huygens Duo in Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10 te Veendam. Datum: 18 december

Aanvang: 11:30 uur Inloop vanaf 11:00 uur met koffie, thee en lekkers. Entree €15,00. Kinderen t/m 12 jaar gratis.