Sterren Stralen in actie voor kinderen

VEENDAM - Voor de elfde keer organiseert Rotary Veendam het project ‘Sterren Stralen’. De leden van Rotary Veendam zamelen in de maanden november en december geld in voor goede doelen in het kader van het project ‘Sterren Stralen’.

Door de inzet van de leden van Rotary Veendam weten ze ieder jaar weer een enorme opbrengst te realiseren. Ook vorig jaar was het project zeer geslaagd, de opbrengst bedroeg toen 21.000 euro.

Het project ‘Sterren Stralen’ staat ook dit jaar weer in het teken van ‘kinderen in de knel’. Daarnaast zal er dit jaar ook een deel van de opbrengst worden geschonken aan de basisscholen in de gemeente Veendam en Wildervank. De donatie zal in overleg worden gebruikt voor een object van keuze dat door alle kinderen van de desbetreffende basisschool gebruikt kan worden. De opbrengst van ‘Sterren Stralen’ komt geheel ten goede aan kinderen in de regio Veendam.

Alle leden van Rotary Veendam dragen hun steentje bij aan het project ‘Sterren Stralen’. Dit doen de leden door bijvoorbeeld advertentieruimte te verkopen in de Sterren Stralen krant of door de speciaal voor Sterren Stralen geselecteerde wijnen te verkopen. De wijnen zullen op 17 en 18 december verkrijgbaar zijn in onze kraam op de gezellige kerstmarkt op en rondom het Raadhuisplein in Veendam.

Ook de opbrengst van de jaarlijkse Wintermaaltijd komt geheel ten goede aan ‘Sterren Stralen’. De Rotary Wintermaaltijd zal worden gehouden op dinsdag 20 december aanstaande vanaf 17.30 uur in Hotel Parkzicht in Veendam. De Wintermaaltijd is een gezellige en feestelijke avond met heerlijke winterse gerechten. Ook dit jaar hebben we weer gerenommeerde kunstenaars bereid gevonden kunstwerken ter beschikking te stellen voor de veiling die tijdens de Wintermaaltijd zal worden gehouden. De prijzen die dit jaar te winnen zijn bij de verloting zijn groter dan ooit. Alle reden om dit goede doel te steunen. Om het project ‘Sterren Stralen’ te steunen én een onvergetelijke avond te beleven kan voor een donatie van € 75,- p.p. worden deelgenomen aan de Wintermaaltijd. Aanmelden kan via sterrenstralenveendam@gmail.com.

Voor de eerste keer in het 11-jarig bestaan van ‘Sterren Stralen’ zal er op zondag 18 december een Rotary Kerstloop worden gehouden. De Rotary Kerstloop is een gezellig familie evenement. Voor slechts 10 euro per persoon kunnen kinderen en volwassenen meedoen. Voor 10 euro ontvangt iedere deelnemer een kerstmannenpak en een rugnummer. Om 14.00 uur zal een gezamenlijke warming up worden gehouden bij Hotel Parkzicht onder leiding van een professionele trainer. Er zal daarna een route van 1,4 kilometer worden (hard)gelopen. De sportievelingen mogen de route meerdere keren lopen. Bij de finish op de kerstmarkt in het centrum van Veendam staat warme chocolademelk en glühwein klaar. De rugnummers kunnen na afloop worden ingeleverd om mee te dingen naar een mooie prijs. Inschrijven via www.inschrijven.nl (zoeken op Veendam). De opbrengst van de Rotary Kerstloop gaat naar ‘SummerFun’. “SummerFun’ organiseert tijdens de zomervakantie allerlei leuke en sportieve activiteiten voor kinderen van 6 t/m 14 jaar in de regio Veendam.