Meiden Veendam 1894 periodekampioen

Veendam - De meiden van Veendam 1894 hebben de periodetitel gepakt door te winnen van de geduchte concurrent FC Assen MO15-1.

De meiden waren al vroeg in de kantine. MEt van de spanning een beetje weggetrokken koppies. Begrijpelijk? Misschien wel, maar eigenlijk nergens voor nodig. De vorige wedstrijd tegen Assen werd namelijk met een 4-0 overwinning gewonnen. Na het ontbijt werd nog even gedanst om de zenuwen te onderdrukken.

Daarna moest het toch echt gebeuren. Na Henk zijn praatje en bekendmaking van de opstelling konden we beginnen aan de warming-up. Ook tijdens de warming-up waren er nog wat zenuwen, maar toen het beginsignaal klonk werden die zenuwen omgezet in strijd en concentratie.

Na 35 minuten stond er op het scorebord een 3-0 voorsprong en terecht, Veendam had mooie aanvallen en de bovenliggende hand. Alle ingrediënten voor een kampioensfeest waren namelijk aanwezig. Veel publiek, strijdlust, concentratie en de ontzettende wil om te winnen. In de tweede helft is er wat geschoven met speelsters op andere plaatsen, maar ook toen was Assen vrij kansloos. Ook in de tweede helft werden 2 goals gescoord. Na 70 minuten op de klok stond het dus 5-0.

Daarna kwam het besef. Met 24 punten uit 8 wedstrijden, 54 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen is Veendam 1894 MO15-1 vandaag in de Hoofdklasse najaarskampioen geworden! Op het veld werd een feestje gebouwd, de meiden hadden het gewoon geflikt! Na vele zware kracht- en conditietrainingen hadden we ons doel bereikt voor het 1e deel van de competitie.