Nog één keer terug naar de winkel van Scholten...

WILDERVANK - Een bijzondere middag voor de oud-medewerkers en een van de oud-eigenaren van de bekende winkel in papier en kantoorartikelen. Ze brachten een bezoek aan het inmiddels behoorlijk vervallen gebwou aan de Nijverheidsstraat. Nu kon het nog, want het pand gat binnenkort tegen de vlakte.

Het bedrijfspand uit de jaren ’20 aan de Nijverheidsstraat in Wildervank wordt na jaren leeg te hebben gestaan gesloopt. Acantus kocht dit leegstaande pand in 2007 om op deze locatie nieuw te bouwen. Door de ontwikkelingen op de woningmarkt is dit uiteindelijk niet gebeurd. Vanwege de technische staat is het volgens de corporatie onhaalbaar om het pand te renoveren.

In 1921 vestigde firma J.J. Scholten zich in het voormalige bedrijfspand, een groothandel voor papier en kantoorartikelen. Eén van de eigenaren, een aantal oud-medewerkers van Scholten en enkele familieleden brachten dinsdagmiddag 13 december een laatste bezoek aan het pand.

De verwachting is dat het pand begin van 2017 wordt gesloopt. Dit gebeurt nadat alle asbest is verwijderd. Er zijn op dit moment geen plannen voor nieuwe invulling van de leeggekomen plek.