Mantelzorgers gourmetten

VEENDAM - e mantelzorgers zetten zich het hele jaar in voor een zorgvrager.

Bij sommige mantelzorgers gaat het om een echtpaar die elkaar mantelzorg geven. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Mantelzorgers vinden hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Aan het einde van het jaar wil men van het steunpunt en de werkgroep daar even bij stilstaan, en dat doen ze inmiddels bijna 15 jaar. Zodat mantelzorgers zich even lekker kunnen ontspannen en een moment voor zichzelf kunnen hebben. Dit jaar werd de bijeenkomst voor het eerst gehouden met een kerstgourmet in plaats van een stamppot buffet.

Met behulp van de plaatselijke Coop hebben zes werkgroepsleden van de mantelzorg zelf het gourmetten in combinatie met heerlijke salades voorbereid. In twee weken tijd was er heel veel werk voor verricht. Coördinator Sjeni Mustafa vindt dat heel knap. Ze zag hoe mooi alles aangekleed was. Het was met liefde gedaan om de mantelzorgers eens te verwennen en extra aandacht te geven. Sjeni wil volgend jaar het toch minder bewerkelijk organiseren zodat het ook voor henzelf meer ontspannen is.

Door heel het jaar heen wordt er vanuit het steunpunt iets leuks voor de mantelzorgers gedaan, zoals uitjes als een treinreis met de STAR en andere ontmoetingen. Ieder jaar wordt de Dag van de Mantelzorg gehouden. Tijdens het gourmetten werd via een diavoorstelling continu foto’s getoond uit de hoogtepunten van de afgelopen 5 jaar.

Buiten de vijfendertig bij Compaen geregistreerde mantelzorgers heeft de gemeente nog zeker 5000 mantelzorgers. Het steunpunt zou heel graag willen weten hoeveel het er ongeveer zijn.