De Sneeuwman

VEENDAM - Donderdagmiddag 29 december kunnen jong en oud in Bibliotheek Veendam genieten van het muzikale verhaal ‘De Sneeuwman’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Raymond Briggs.

‘De Sneeuwman’ van Raymond Briggs is een tekstloos prentenboek dat kinderen en volwassenen al bijna dertig jaar vermaakt. Het verhaal gaat over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en de sneeuwman.

Donderdag 29 december wordt dit mooie verhaal muzikaal omlijst door leerlingen van de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam. De middag in Bibliotheek Veendam begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk..

De Vereniging vrienden van de Heemtuin  organiseert voor de tweede maal de Eindejaars

Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter.  Op donderdag

29 december start 13.30 uur, gaan we op zoek naar bloeiende planten. We zijn benieuwd

hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest

wordt gezien. Door het relatief warme weer verwachten we ook dit  jaar een recordaantal plantensoorten bloeiend te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen mogelijk ook de echte voorjaarsbloeiers al wat eerder te bloeien op een zonnig en beschut plekje.