Las Ninas stralen op Koopavondconcert

VEENDAM - Het laatste Koopavondoptreden van 2016 staat helemaal in het teken van de Kerst. Kaarslicht en kerstbomen in de foyer van VanBeresteyn, En in die sfeer brengt het salonorkest Las Ninas y Compadres een muzikale avond die past in de laatste maand van het jaar.

Ooit begonnen als een leerlingengroepje van viool lerares Ali Wierth is een orkest van 20 talentvolle musici gegroeid die onder leiding van dirigent Jelte Duister een hoog muzikaal niveau heeft bereikt. Geniet deze avond van muziek van Strauss, mooie Kerstliederen en heerlijke luistermuziek.

Samen met de solisten Marijke Wever en Bert Kraan wordt door “Las Ninas y Compadres” de najaarscyclus van de Koopavondoptredens op een prachtige muzikale manier afgesloten.

In de Kandelaar te Veendam worden op zaterdag 24 december twee sfeervolle kerstnachtdiensten gehouden door de Christelijke Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Baptisten Gemeente Veendam en de Vrije Baptisten Gemeente De Ontmoeting. Iedereen is hierbij heel hartelijk welkom. Het thema is Hij is hier! - een routeplanner naar het verjaardagsfeest van Jezus Christus.

Veel Veendammers zijn niet kerkelijk maar willen wel het traditionele kerstgevoel ervaren met kerst. Dat kan bij deze Kerstnachtdiensten die prachtig zijn voor het hele gezin. Tijdens de diensten is er volop muziek en zang. De eerste dienst begint om 19.00 uur, met daarin een speciaal verhaal voor jong en oud. De tweede dienst is om 22.00 uur met daarin een bijzonder optreden van dramagroep Reflexion.

Verder lijken beide diensten op elkaar. Kom rustig vroeger dan heten we je welkom met snert en koffie! De presentatie is in handen van ds. Albert Postma, spreker is ds. Michiel de Nooijer. De begeleiding wordt verzorgd door een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde groep muzikanten en zangers.

Storks (ooievaars) bezorgen baby’s… of tenminste dat deden ze. Nu bezorgen ze pakketjes voor de wereldwijde internetgigant Cornerstore.com. Junior, de top bezorger onder de ooievaars, staat op het punt promotie te maken.

Juist op dat moment wordt de Baby Fabriek per ongeluk geactiveerd. Een super schattig, maar volstrekt onwettig klein meisje is het gevolg. Junior is hiervoor verantwoordelijk samen met Tulp, de enige mens op Ooievaars Berg. Om te voorkomen dat zijn baas hierachter komt, haast Junior zich samen met Tulp om dit probleem pakketje -zijn eerste bezorgbaby- af te leveren. Storks is een onthullend avontuur waarin meer dan één familie het ware geluk vindt en het bestaansrecht van de ooievaar weer tot leven wordt geroepen.

Te zien op 28 december om 14.00 uur.