Leerlingen Haimstee ontwerpen kerstkaart CU

VEENDAM - Leerlingen van ‘t Haimstee in Veendam maakten dit jaar een tekening voor op de kerstkaart van de ChristenUnie in de provincie Groningen.

Samen met leerlingen van drie andere basisscholen in de provincie Groningen, ontwierpen leerlingen van ‘t Haimstee in Veendam dit jaar de kerstkaart van de provinciale ChristenUnie. De leerlingen maakten dit jaar een ontwerp op schuimrubber die ze vervolgens afdrukten op papier. De 11-jarige Markus Pruis maakte de mooiste tekening van zijn school. Zijn tekening van een kerstboom staat samen met de winnende tekeningen van andere scholen op de kerstkaart. Uit handen van fractievoorzitter en kandidaat-Kamerlid Stieneke van der Graaf ontvingen hij afgelopen woensdag een prijs.

,,We waren dit jaar onder de indruk van de mooie en creatieve tekeningen die zijn gemaakt. Ik weet zeker dat iedereen die onze kaart ontvangt onder de indruk zal zijn bij het zien van de winnende tekeningen”, aldus Van der Graaf.

Met medewerking van drukkerij Scholma uit Bedum organiseerde de ChristenUnie dit jaar voor de tweede maal de kerstkaartenwedstrijd. De kaart is verzonden naar meer dan tweehonderd relaties in heel Nederland.