Sterren Stralen: brengt 22.000 euro op

VEENDAM - oerenkool, rode kool, spruitjes en een kapucijnerschotel stonden op tafel tijdens deze feestelijke afsluiting van het goede doelen project Sterren Stralen. Er waren 120 gasten aanwezig in de zaal.

Er was naast de maaltijd een veiling.

Er ging onder meer een schilderij onder de hamer van Erik Zwezerijnen. De andere twee van de getalenteerde maar nu nog minder bekende schilders, alles onder bezielende leiding van veilingmeester Jan Jaap Weijer. Tijdens de avond las de journalist en columnist Herman Sandman voor uit een van zijn werken. Er werden een aantal showblokken uit de Iconic Dinnershow vertoond

In totaal heeft de Sterren Stralen actie met de 4 goede doelen 22.000 euro opgebracht. Duizend euro meer dan vorig jaar.

Duizend euro is voor Summerfun Veendam. Het geld is gehaald uit de Sterren Stralen Kerstloop dat plaatsvond tijdens de tweede dag van de Kerstmarkt. Van de duizend lopers waren tweehonderd verkleed als kerstman. Ieder jaar nemen kinderen deel aan de zomeractiviteiten als kanoën, paintballen, vlotten bouwen, waterskiën, klompjesgolf of zandkastelen bouwen. Maar er is veel meer aanbod voor kinderen die anders helemaal geen vakantiebestemming zouden hebben.

Drieduizend euro is voor de Stichting VluchtelingenWerk Noord-Nederland voor het integratieproject van elf Somalische vrouwen (onder verantwoordelijkheid van Compaen) om hen en hun kinderen te helpen in een heel andere cultuur. Ook willen ze de Somalische ouders meer bij de school betrekken zodat de kinderen niet voortijdig hun opleiding verlaat.

Negenduizend euro gaat naar Stichting Leergeld. Voor kinderen in een situatie waarin er dagelijkse spanning is over het al dan niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften bestaat er een reëel risico op sociale uitsluiting. Omdat ze om financiële redenen niet of onvoldoende kunnen deelnemen aan activiteiten op school en in het sociaal-maatschappelijke leven. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. De huidige bestaande voorzieningen van gemeenten en particuliere organisaties zijn ontoereikend om al deze kinderen te helpen. Leergeld wil hierop inspringen door op een duurzame manier te investeren in de participatie en ontwikkeling van deze kinderen.

Maar liefst negenduizend euro gaat naar alle basisscholen in de gemeente Veendam. De donatie zal in goed overleg wordenbesteed aan een object van keuze dat door alle kinderen van de desbetreffende basisschool kan worden gebruikt.